Buddha Bowl όλο λέω να κάνω και ποτέ δεν τα καταφέρνω! Ευτυχώς όμως υπάρχει η αγαπημένη μου σεφ Λίτσα Τρομπούκη, που το έφτιαξε για μας!
Να σου θυμήσω πως η Λίτσα έχει φτιάξει κι άλλες υπέροχες συνταγές που θα βρεις εδώ και εδώ.
Εύκολο και θρεπτικό. Μπορείς να συνδυάσεις μεγάλη ποικιλία υλικών και να φτιάξεις το Buddha bowl που ταιριάζει στις γεύσεις σου. Σ’ αυτην τη συνταγή η Λίτσα διάλεξε Γαρίδες, κινόα και χρωματιστά λαχανικά.
2 πραγματάκια που αξίζει να θυμάσαι: με το Buddha bowl φτιάχνεις μια υπέροχη τριάδα (πρωτείνη + υδανθρακας + φρέσκο) που θα ανεβάσει τα επίπεδα σεροτονίνης σου και θα σε κάνει να χαμογελάσεις.
Όπως συμβαίνει με όλα τα τρόφιμα, έτσι και με τα υγιεινά, έχουν κι αυτά το θερμιδικό τους περιεχόμενο!
Γι αυτό η ποσότητα μετράει!
Buddha Bowl Υλικά:
- 6 γαρίδες
- 200γρ κινοα
- 50γρ κίτρινη πιπεριά
- 50γρ πορτοκαλί πιπεριά
- 60γρ καλαμπόκι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 60 γρ ελαιόλαδο
- 1 κ γλυκού Πάπρικα 1/4 κ γλυκού καγιέν Τσίλι πιπεριά
- προαιρετικά Λεμονι η λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρεις σε ένα τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι 5-6’ με το μισό λάδι της συνταγής και προσθέτεις το καλαμπόκι. Αφήνεις στην άκρη. Σ΄ε ένα άλλο τηγάνι σοτάρεις τις γαρίδες για 3’ με το υπόλοιπο λάδι και προσθέτεις την πάπρικα και το καγιέν πιπέρι .Βράζεις τη κινόα σε αλατισμένο νερό για 15’. Ψιλοκόβεις τις πιπεριές και σε ένα μπολ αναμειγνύεις όλα τα υλικά μαζί.Πασπαλίζεις με λίγο μαϊντανό και βάζεις μισό λεμόνι η λάιμ στο πλάι του μπολ.