Σου τέλειωσε το ψωμί? κανένα πρόβλημα! Αυτό το κρακεράκι βρώμης μπορεί να
το αντικαταστήσει επάξια!
Δεν χρειάζεται κόπο για να το φτιάξεις και διατηρείται για ένα τριήμερο!
Μπορείς να το φας είτε με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα είτε στην αλμυρή εκδοχή του
με κασέρι και ντομάτα.
Μπορεί επίσης να συνοδεύσει το κρασί σου (τσίμπησε λίγο παραπάνω το αλάτι όταν το φτιάχνεις) και να αντικαταστήσει τα κριτσίνια ή τα έτοιμα κράκερς.
Το έχω δοκιμάσει με φυστικοβούτυρο και μέλι, με γιαούρτι και ντομάτα, με γραβιέρα και
ντομάτα, με γουακαμόλε ακόμα και σκέτο.
Μου αρέσει σε όλες τις εκδοχές και το καλύτερο απ’ όλα είναι πως θα σε χορτάσει!
ΥΛΙΚΑ
4 κ.σ. βρώμη
2 κ.σ. ηλιόσπορους
1 κ.γ. ξηρή μαγιά
100 γρ. νερό χλιαρό
αλάτι-πιπέρι
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα μπολάκι βάλε όλα τα υλικά και ανακάτεψε τα για 3 λεπτά με το χέρι σου μέχρι να
γίνει ένας χυλός.
Στρώσε μια λαδόκολλα στο ταψί, ρίξε το μείγμα και άπλωσε το καλά με το χέρι σου
ώστε να φτιάξεις ένα λεπτό στρώμα.
Πασπάλισε με σουσάμι και βάλτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για είκοσι λεπτά.
Προσοχή για να γίνει κρακεράκι θα πρέπει να στεγνώσει τελείως στο ψήσιμο.
Βρες την αγαπημένη σου εκδοχή και απόλαυσέ το!