Το φαλάφελ είναι ένα από τα εθνικά πιάτα του Ισραήλ, ενώ το συναντάμε συχνά στις κουζίνες του Λιβάνου, της Παλαιστίνης, της Συρίας και της Ιορδανίας. Θα ήθελα πολύ να σου διηγηθώ μια ιστορία από κάποιο ταξίδι μου στη Μέση Ανατολή, αλλά δυστυχώς δεν έχω πάει. Φαλάφελ όμως, έχω φάει και μάλιστα τηγανιτά. Και αναρωτιέμαι, για ποιο λόγο ένα τόσο θρεπτικό φαγητό, να το κάνεις τηγανιτό;;; Για κανένα λόγο!!!
Γι’ αυτό αποφασίσαμε και εμείς να φτιάξουμε φαλάφελ στο φούρνο και ορίστε η συνταγή παρακάτω…
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό ρεβύθια βρασμένα
- 1 άσπρο κρεμμύδι
- 1/4 ματσάκι μαιντανό
- 1 κ γλ κύμινο
- 1 κ γλ κόλιανδρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ φρυγανιά
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτεις όλα τα υλικά σου στο μίξερ και ανακατεύεις. Ίσως χρειαστεί να προσθέσεις λίγο νεράκι για να “βοηθήσεις” το μίξερ σου. Πλάθεις τα φαλάφελ – να έχουν ίδιο μέγεθος περίπου – και ψήνεις στους 160οC πάνω-κάτω, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τόσο απλά και εύκολα!!!