Το κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές στην λαδόκολλα, είναι η τελευταία συνταγή που μαγειρέψαμε στην εκπομπή ένας σεφ στην κουζίνα μας. Σε περίπτωση που το ξέχασες, το θέμα ήταν ”τρεις λάιτ συνταγές”, οπότε το κοτόπουλο δεν θα μπορούσε να λείπει. Όποιος έχει κάνει δίαιτα, έστω και μία φορά στην ζωή του, ξέρει, πως το κοτόπουλο δεν το γλιτώνει. Έτσι με μια εύκολη και γρήγορη παραλλαγή, το βαρετό κοτόπουλο μετατράπηκε σ’ ένα τέλειο πιάτο.
Αντί λοιπόν να ψήσεις το κοτόπουλο σου στο σχαροτήγανο ή στον φούρνο μπορείς πολύ απλά να το μαγειρέψεις στην λαδόκολλα και πέρα από τα λαχανικά που βάλαμε εμείς εδώ, να βάλεις και ό,τι άλλο σου αρέσει.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 kg κοτόπουλο στήθος
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 3 κ σ μουστάρδα
- 4 κ σ ελαιόλαδο
- χυμός από μισό λεμόνι
- 2 γρ ρίγανι
- 2 γρ αλάτι
- 2 γρ πιπέρι
- 200 γρ κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβεις το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και σε ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύεις όλα τα υλικά. Τα αφήνεις στο ψυγείο για ένα βράδυ, ώστε να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Την επόμενη μέρα μοιράζεις το μείγμα σε 5 λαδόκολες. Κλείνεις τις λαδόκολλες με σπάγκο και τις βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και ένα τέταρτο.
Σερβίρεται με ρύζι ή πλιγούρι.