Από τις πιο ωραίες εμπειρίες, που μπορεί να έχει κάποιος που ασχολείται με το φαγητό, είναι να μαγειρέψει live δίπλα σ΄ ένα βραβευμένο σεφ! Δεν μπορώ πραγματικά να σου περιγράψω πόσο ωραία πέρασα και πόσο χαρούμενη έφυγα από το κατάστημα Grand Μασούτης Καλαμαριάς την προηγούμενη Δευτέρα. Μια από τις συνταγές που φτιάξαμε είναι η σαλάτα με κινόα και μπρόκολο. Θρεπτική και νόστιμη, μπορείς να την καταναλώσεις ως ελαφρύ γεύμα.
Ο Βασίλης Μουρατίδης, η Ελένη, η Κλεονίκη και γενικά όλοι με έκαναν να νιώσω άνετα και να ξεχάσω, πως θα μας δει τόσος κόσμος! (αλλιώς είναι να σε διαβάζουν κι αλλιώς να σε βλέπουν live). Εντάξει στην αρχή είχα λίγο τρακ και φάνηκε από τα πολλά εεεεεεεεεεεεεε μου, αλλά μετά το ξεπέρασα!
ΥΛΙΚΆ
Για την σαλάτα:
1 μικρό μπρόκολο
300 γρ κινόα ωμή
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 γρ αλάτι
Για την σως:
200 γρ γιαούρτι 2% στραγγιστό
4 κ σ ελαιόλαδο
χυμός από μισό λεμόνι
2 γρ αλάτι
2 γρ πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά την κινόα πριν την μαγειρέψουμε για να φύγει η φυσική πικράδα της. Στη συνέχεια την βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι οι σπόροι να γίνουν διαφανείς και την σουρώνουμε.
Στην συνέχεια βράζουμε σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά το μπρόκολο και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια.
Σ΄ ένα μπωλ ρίχνουμε τα υλικά για την σως και χτυπάμε ελαφρά ώστε να ενωθούν.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την σαλάτα και ρίχνουμε την σως.
Αν δεν σου αρέσει το μπρόκολο, η σαλάτα αυτή γίνεται εξίσου νόστιμη και με κουνουπίδι.
Θα μας δεις να φτιάχνουμε την συνταγή εδώ.
Trackbacks/Pingbacks