Είναι κάποια γλυκά που συντροφεύουν τα παιδικά σου χρόνια. Που τα περιμένεις με αγωνία να ψηθούν τα πρωινά της Κυριακής. Το δικό μου αδιαμφισβήτητα είναι αυτό. Απορώ με τον εαυτό μου, που δεν το φτιάξαμε νωρίτερα! Η αλήθεια είναι πως προσπάθησα να σκεφτώ ένα άλλο όνομα, αλλά το ”κέικ που χύνεται” του ταιριάζει απόλυτα!
Δεν υπήρχε ωραιότερη στιγμή από αυτήν που το κέικ έβγαινε από τον φούρνο. Όσο πιο άψητο, τόσο το καλύτερο! Δεν θέλαμε να περιμένουμε ούτε να κρυώσει! Ορμούσαμε με τα κουτάλια μας στην φόρμα του κέικ και το εξαφανίζαμε σε χρόνο ρεκόρ!!!
Υλικά
- 250γρ κουβερτούρα
- 8 αβγά
- 250 γρ μαργαρίνη
- 100γρ φαρίνα
- 1 φλιτζανάκι λικέρ ή μπράντυ
- 200γρ άχνη ζάχαρη
- 4 βανίλιες
Εκτέλεση
Λιώνεις την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη σε πολύ σιγανή φωτιά και ρίχνεις το λικέρ (εμείς χρησιμοποιήσαμε τεντούρα). Ξεχωρίζεις τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάς τα ασπράδια μαρέγκα και τα αφήνεις στην άκρη.
Χτυπάς τους κρόκους με την ζάχαρη και ρίχνεις κουταλιά, κουταλιά το αλεύρι και ανακατεύεις. Ρίχνεις τις βανίλιες. Ενσωματώνεις την μαρέγκα στο μείγμα. Προσοχή!! Για να το κάνεις αυτό ρίχνεις σιγά σιγά την μαρέγκα στο μείγμα και με μία σπάτουλα σιλικόνης (η μαμά μου την λέει μαρίζ) κάνεις αργές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Βουτυρώνεις την φόρμα και την πασπαλίζεις με κακάο. Ψήνεις το κέικ σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
extra info: Μπορείς να καβουρδίσεις αμύγδαλα και να το στολίσεις, όπως κάναμε εμείς εδώ. Μην μπεις στον κόπο να σερβίρεις. Απλά μοίρασε κουτάλια.