Το ότι η μαγειρική είναι σπουδαία, το ξέραμε! Μέσα όμως από το site και την αναπάντεχη αγάπη που εισπράττουμε, κάθε μέρα όλο και περισσότερο, συνειδητοποιήσαμε ότι μας κάνει πολύ δημιουργικούς και έτοιμους να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μας ωθεί να πειραματιζόμαστε και να δημιουργούμε απίθανους γευστικούς συνδυασμούς χωρίς περιορισμούς! Φανταστείτε όμως την απερίγραπτη χαρά μας, όταν άνθρωποι που αγαπούν το φαγητό και ασχολούνται επαγγελματικά μ’ αυτό, μας αποκαλύπτουν τα μυστικά της δικής τους κουζίνας! Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας ένα κριθαρότο με λαχανικά, συνταγή που μαγείρεψε για μας, η σεφ του εστιατορίου Ελιά Λεμόνι, Λίτσα Τρομπούκη.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
500 γρ. κριθαράκι
100 γρ. καρότα
100 γρ. κόκκινη πιπεριά
100 γρ. μανιτάρια portobello
100 γρ. μελιτζάνα
100 γρ. κολοκυθάκι
100 γρ. κρεμμύδι ξερό
50 γρ. φρέσκια ντομάτα
30 γρ. ντοματοπελτέ
100 γρ. σάλτσα ντομάτας
50 γρ. ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβεις τα λαχανικά και τα βάζεις στο τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Σοτάρεις τα κρεμμύδια στο λάδι και έπειτα ρίχνεις και το κριθαράκι και σοτάρεις
για 5 λεπτά.
Ρίχνεις τον πελτέ, την φρέσκια ντομάτα και τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύεις. Στη συνέχεια προσθέτεις και το ζωμό λαχανικών και αφήνεις να πάρει μια βράση (να φουσκώσει το κριθαράκι).
Προσθέτεις και τα λαχανικά, αλατοπιπερώνεις και βάζεις το μείγμα σε ένα πήλινο σκεύος και στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.