Κι αφού πάντα είχαμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στα μακαρόνια, καταλήξαμε στις παπαρδέλες!
Πήραμε φρέσκες γιατί έχουν μια ιδιαίτερη νοστιμιά και ολικής γιατί προσέχουμε και τη διατροφή μας ωστόσο , είναι ένα ζυμαρικό που δεν το έχουμε και κάθε μέρα στο ντουλάπι μας , γι αυτό και μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με οποιοδήποτε άλλο έχουμε στο σπίτι μας!
Υλικά
- παπαρδέλες ολικής (6-7 ροδέλες),
- ντοματίνια
- μοτσαρέλα (125 γρ.)
- βασιλικό
Για τη σάλτσα :
- 2 ντομάτες
- 2 κουταλιές κέτσαπ
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- ρίγανη
- λίγο σκόρδο (σκόνη)
-βράζουμε τις παπαρδέλες 8-13 λεπτά (συνήθως γράφει στη συσκευασία προτεινόμενο χρόνο βρασμού)
-για τη σάλτσα:
-χτυπάμε το κρεμμύδι στο multi
-σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε και τις ντομάτες, αφού πρώτα τις χτυπήσουμε και αυτές στο multi. Προσθέτουμε την κέτσαπ και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει η σάλτσα μας, μόλις βράσει βάζουμε μέσα και τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα
-μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα βάζουμε μες τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά
-σερβίρουμε με λίγο βασιλικό